Citromszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Laphoz:

  • 0,5 kg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 250 g margarin
  • 3 ek tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 1 kk szódabikarbóna

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 250 g margarin
  • 2 citrom
  • lekvár (a legjobb a narancslekvár, de lehet bármilyen, ami van otthon)

Díszítés:

  • 200 g fehér csoki
  • 3 ek étolaj
  • citromhéj

Elkészítése:

A szódabikarbónát a citrom levével elkeverjük, és a többi hozzávalóval együtt elkezdjük összedolgozni. Ha szükséges, tejföllel puhíthatjuk a tésztát. Amikor kész van, 4 felé vágjuk, egyenként kinyújtjuk, és 4 egyforma lapot sütünk a tepsi hátán, 180 fokon.

A pudingport, a lisztet, a citromhéját és a cukrot összekeverjük, a tejet felforraljuk, és egy kemény pudingot főzünk. Amikor készen van, rakunk hozzá 15 dkg cukrot, és amikor még meleg a puding, belevágunk egy darabka margarint. Amikor kihűlt teljesen a puding, akkor elektromos habverővel belekeverjük a többi margarint. Ha véletlenül túrosodik a krém, akkor még tegyünk hozzá margarint.

Fogjuk a megsütött lapokat, citromlével meglocsoljuk enyhén, a krémet megfelezzük, és az egyik felét rákenjük az alsó lapra. A következő lapra lekvárt kenünk 3 cm vastagon. A harmadik lapra rákenjük a másik felét a krémnek. A negyedik lapra a gőz felett, olajjal megolvasztott csokit öntjük, elkenjük szépen simára, és citromhéjat reszelünk a tetejére.

Amikor megdermedt egy kicsit a csoki, bejelöljük a vágandó részeket. A süti csak következő nap fogyasztható.

Fogyasszátok egészséggel!