Citromos szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál cukor
- ½ csomag sütőpor
- csipet só
- kiskanál tejföl
Krémhez:
- 0,5 l tej
- 4 kanál liszt
- 2 vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 citrom
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem állna össze a tészta, akkor még lehet hozzá tenni 1 kiskanál tejfölt. Az összegyűrt tésztát négy részre osztjuk és egyenként vékony téglalapot nyújtunk (kb.15×20 cm). 175 fokra előmelegített sütőpapíros tepsiben, vagy a tepsi hátulján világos színűre sütjük a négy lapot.
A tejet a liszttel állandó keverés mellet sűrű krémmé főzzük, ezt félretesszük hűlni.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd hozzátesszük a citrom reszelt héját, legvégül pedig a citrom kifacsart levét. A vajas keveréket hozzáadjuk a kihűlt tejes krémhez és szép egyneműre keverjük habverővel, vagy mixerrel.
A kihűlt lapokat egyenletesen bekenjük a krémmel.
Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Másnap szépen szeletelhető, tálalás előtt dekorcukorral díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »

