Citromos sütemény recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 7,5 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 citrom leve és reszelt héja
- csipet só
- 27,5 dkg liszt
- 5 dkg őrölt mandula
- 2,5 dkg kukoricaliszt
- 6-7 evőkanál citromos zselékrém
Elkészítése:
Egy tálban a margarint, cukrot, tojássárgáját, a citromlevét és héjat, sót keverjük össze. Óvatosan forgassuk bele két részletben a lisztet, majd a darált mandulát, végül pedig a kukoricalisztet. Vigyázzunk, ne keverjük túl intenzíven.
Tegyük a hűtőbe 4 órára pihenni. Formázzunk belőle diónyi gombócokat, és helyezzük tepsibe egymástól 2,5 cm távolságra. Ujjunkkal nyomjunk egy-egy kis mélyedést a közepükbe, majd süssük meg őket 180 fokos előmelegített sütőben szép világosra. (Kb. 20 perc)
Amint kivesszük a sütőből, töltsük meg az üregeket a citromos zselékrémmel, és hagyjuk így kihűlni.
A citromzselét a receptjeimnél megtaláljátok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


