Citromos sütemény recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 7,5 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 citrom leve és reszelt héja
- csipet só
- 27,5 dkg liszt
- 5 dkg őrölt mandula
- 2,5 dkg kukoricaliszt
- 6-7 evőkanál citromos zselékrém
Elkészítése:
Egy tálban a margarint, cukrot, tojássárgáját, a citromlevét és héjat, sót keverjük össze. Óvatosan forgassuk bele két részletben a lisztet, majd a darált mandulát, végül pedig a kukoricalisztet. Vigyázzunk, ne keverjük túl intenzíven.
Tegyük a hűtőbe 4 órára pihenni. Formázzunk belőle diónyi gombócokat, és helyezzük tepsibe egymástól 2,5 cm távolságra. Ujjunkkal nyomjunk egy-egy kis mélyedést a közepükbe, majd süssük meg őket 180 fokos előmelegített sütőben szép világosra. (Kb. 20 perc)
Amint kivesszük a sütőből, töltsük meg az üregeket a citromos zselékrémmel, és hagyjuk így kihűlni.
A citromzselét a receptjeimnél megtaláljátok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »