Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos sütemény recept

Citromos sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az alaptésztához szükséges hozzávalók:

    • 10 dkg liszt
    • 3 dkg cukor
    • csipet só
    • 7 dkg hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Szükségünk lesz még

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgájára, amit a kisült és még meleg tésztára kenünk

    Tetejére:

    • 16 dkg cukor
    • 2 ek frissen reszelt citromhéj
    • 6 dkg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl citromlé (frissen facsart lehetőleg)
    • 1/2 csomag vanília cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalókat kézzel összegyúrom, majd egy kisebb kapcsos formába nyomkodom, majd a 170 fokra előmelegített sütőbe teszem. Nagyjából 25-30 percig sütöm, amíg a színe szép aranybarna nem lesz. Közben előkészítem a tetejére valót.

    A cukrot a citromlével és tojásokkal habosra keverem. Beleteszem a citromhéjat és a vanília cukrot is. Félreteszem.
    Amikor a tészta megsült még melegen megkenem 1 tojás sárgájával – ez azt a célt szolgálja, hogy a tetejére kerülő massza ne itassa át a tésztát. Ezután rögtön mehet is rá a citromos massza.

    Visszatolom a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütöm.

    Tipp:

    Tetejére mehet kevés olvasztott csokoládé is, de anélkül is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá