Hozzávalók:
Az alaptésztához szükséges hozzávalók:
Szükségünk lesz még
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalókat kézzel összegyúrom, majd egy kisebb kapcsos formába nyomkodom, majd a 170 fokra előmelegített sütőbe teszem. Nagyjából 25-30 percig sütöm, amíg a színe szép aranybarna nem lesz. Közben előkészítem a tetejére valót.
A cukrot a citromlével és tojásokkal habosra keverem. Beleteszem a citromhéjat és a vanília cukrot is. Félreteszem.
Amikor a tészta megsült még melegen megkenem 1 tojás sárgájával – ez azt a célt szolgálja, hogy a tetejére kerülő massza ne itassa át a tésztát. Ezután rögtön mehet is rá a citromos massza.
Visszatolom a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütöm.
Tetejére mehet kevés olvasztott csokoládé is, de anélkül is nagyon finom.