Citromos őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 18 dkg finomliszt
- 15 dkg olvasztott vaj,vagy margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- fél tábla étcsoki (5 dkg)
Mázhoz:
- 2 ek citromlé
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A cukrot habosra keverjük a tojás sárgájával, hozzáadjuk a lisztet, majd az olvasztott vajat, vagy margarint, a sütőport, a sót és a citrom héját, valamint a levét.
Apróra vágott étcsokit keverünk hozzá, majd óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kivajazott,kilisztezett őzgerinc formába töltjük, majd 180 fokon légkeveréses sütésen tűpróbáig (kb 30 percig) sütjük.
Ha kihűlt, kiöntjük a formából és a citromlé porcukor keverékéből készített mázzal öntjük le. Megvárjuk míg, a máz megszilárdul és szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »