Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos őzgerinc recept

Citromos őzgerinc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 18 dkg finomliszt
    • 15 dkg olvasztott vaj,vagy margarin
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 1 tk sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • fél tábla étcsoki (5 dkg)

    Mázhoz:

    • 2 ek citromlé
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A cukrot habosra keverjük a tojás sárgájával, hozzáadjuk a lisztet, majd az olvasztott vajat, vagy margarint, a sütőport, a sót és a citrom héját, valamint a levét.

    Apróra vágott étcsokit keverünk hozzá, majd óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    Kivajazott,kilisztezett őzgerinc formába töltjük, majd 180 fokon légkeveréses sütésen tűpróbáig (kb 30 percig) sütjük.

    Ha kihűlt, kiöntjük a formából és a citromlé porcukor keverékéből készített mázzal öntjük le. Megvárjuk míg, a máz megszilárdul és szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá