Citromos őzgerinc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 18 dkg finomliszt
  • 15 dkg olvasztott vaj,vagy margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • 3 tojás
  • csipet só
  • fél tábla étcsoki (5 dkg)

Mázhoz:

  • 2 ek citromlé
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A cukrot habosra keverjük a tojás sárgájával, hozzáadjuk a lisztet, majd az olvasztott vajat, vagy margarint, a sütőport, a sót és a citrom héját, valamint a levét.

Apróra vágott étcsokit keverünk hozzá, majd óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kivajazott,kilisztezett őzgerinc formába töltjük, majd 180 fokon légkeveréses sütésen tűpróbáig (kb 30 percig) sütjük.

Ha kihűlt, kiöntjük a formából és a citromlé porcukor keverékéből készített mázzal öntjük le. Megvárjuk míg, a máz megszilárdul és szeletelve tálaljuk.