Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos krémmel töltött linzer recept

Citromos krémmel töltött linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál darált mák

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 4 dl tej
    • 5 dkg margarin
    • 1 citrom

    Elkészítése:

    A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a porcukrot és a tojást.
    Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, majd hozzáadjuk a darált mákot és eldolgozzuk a tésztában.

    A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és egy szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét is kilyukasztjuk egy kisebb kiszúróval.

    A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt világosbarnára sütjük.

    A kész süteményeket kihűtjük. Ameddig hűl a linzer, elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a pudingport és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. A pudingot sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

    Ezután egy robotgép segítségével hozzádolgozzuk a margarint és a citrom kifacsart levét.

    Az így kapott krémmel betöltjük a linzereket. Egy nap pihentetés után a legfinomabb, mert ennyi idő alatt a tészta megpuhul a krémtől és omlós lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá