Citromos krémmel töltött linzer recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál darált mák
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 4 dl tej
- 5 dkg margarin
- 1 citrom
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a porcukrot és a tojást.
Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, majd hozzáadjuk a darált mákot és eldolgozzuk a tésztában.
A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és egy szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét is kilyukasztjuk egy kisebb kiszúróval.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt világosbarnára sütjük.
A kész süteményeket kihűtjük. Ameddig hűl a linzer, elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a pudingport és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. A pudingot sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Ezután egy robotgép segítségével hozzádolgozzuk a margarint és a citrom kifacsart levét.
Az így kapott krémmel betöltjük a linzereket. Egy nap pihentetés után a legfinomabb, mert ennyi idő alatt a tészta megpuhul a krémtől és omlós lesz.