Citromos krémes szeletek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
Krém hozzávalói
- 4 dl tej
- 5 kanál liszt
- 2 citrom leve
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4-5 kanál lekvár
A tetejére
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 1 kanál víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 4 cipóra elosztom. Az első lapot kinyújtom és egy közepes méretű tepsibe teszem, amire előzőleg sütőpapírt tettem. Erre a lapra rákenem a sárgabaracklekvárt, majd ráteszem a második lapot. 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütöm.
A másik két cipót egyenként kinyújtom és külön külön megsütöm őket.
A krémhez a lisztet, a tejjel és a cukorral csomómentesre keverem, majd tűzhelyen besűrítem és kihűtöm. Keverő tálba teszem a citrom levét és a margarinnal habosra keverem. Az alsó lapra teszem a krém felét, rá a lekváros lapok, majd a krém második fele és az utolsó lap.
Összekeverem a porcukrot a vízzel és a citrom levével, majd a tészta tetejére simítom. Egy éjszakát hagyom állni, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »