Citromos korong recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 37,5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 12,5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
- 10 dkg darált mandula
- 20 dkg vaj
Töltelék:
- 1 üveg citromzselé (kb 200 g)
Máz:
- 12 dkg porcukor
- 2-3 ek citromlé
- 60 g darált pisztácia a díszítéshez
Elkészítése:
A tésztához a lisztet és sütőport egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojást, tejet, mandulát, puha vajat. A hozzávalókat a robotgép gyúrófejével vagy kézzel összedolgozzuk. Tejet is adhatunk hozzá, ha nem akar összeállni.
Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd fóliába téve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, de 160 fokon sütjük majd a sütit, hőlégkeveréssel.
A tésztát kinyújtjuk 1/2 cm vastagra és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 12-15 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a citromzselét simára keverjük,a kekszek felét megkenjük, majd üres kekszet illesztünk rá.
A mázhoz a porcukrot és a citromlevet sűrű sziruppá keverjük, a korongok tetejére kenjük, majd pisztáciát szórunk rá és a mázat hagyjuk megszáradni. Száradás után jól zárható dobozba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »