Citromos-kakaós keksz gluténmentesen recept

Hozzávalók:
- 30 dkg rizsliszt
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- 1 ek kakaópor
- 1-2 ek tej
Elkészítése:
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ez esetben a klasszikus linzertől kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk.
A masszát 2 részre osztjuk, az egyik marad világos, a másik felébe belegyúrunk 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet.
Kekszkinyomó pisztolyba töltjük először a világos tésztát é sütőpapír nélküli sütőlapra tetszés szerinti formákat nyomunk, majd a kakaóst is beletöltjük a kekszkinyomóba és abból is tetszés szerinti formákat nyomunk ki.
Előmelegített 180 fokos sütőben, kb 10 perc alatt készre sütjük. Gyerekeknek tízóraira is ideális, mert jól tűri a szállítást.
Zárt dobozban akár hetekig is eláll.
Tipp:
Fém dobozbab sokáig eláll, akár váratlan vendég várónak is eltehetjük :D De az Adventi időszak kellemes tv nézős, bekuckózós csemegéje is lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »