Citromos emelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 csapott evőkanál porcukor
- 1/2 csgszalalkáli
- pici só
A krémhez:
- 1,2 l tej
- 15 dkg margarin
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 db (nagyobb) vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
- 3,5 dl (8 evőkanálnyi) körüli sárgabaracklekvár
- 8 ek cukor
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 1 tk citromlé
- 1 ek víz
- 3 ek rostmentes sárgabaracklekvár
A sütéshez:
- 25×39 cm-es tepsi (háta margarinnal kenve)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük.
A pudingporokat a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal, reszelt citrommal, levével jó krémesre összekeverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rá a másik fele krémet, majd befedjük a 4. lappal.
A máz hozzávalóit a cukor teljes felolvadásig keverőgéppel keverjük, míg szép fényes mázat kapunk, majd a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összepuhuljon a süteményünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.