Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes sütemény recept

Citromkrémes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek édesítőszer (xilit)
    • 3 ek liszt
    • 1 tk sütőpor
    • piros ételfesték

    Krém:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • 150 g cukor
    • 100 ml tej
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 150 g margarin
    • sárgabaracklekvár
    • piskóta tallér
    • puncs aroma

    Elkészítése:

    Tészta:

    A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pár csepp ételfestéket, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan egybekeverjük. Zsírpapírra téve forró sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Krém:

    A tojásokat, lisztet, tejet és a cukrot alaposan összekeverjük, majd közepes lángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet is. Végül a margarint is hozzáadjuk, és habosra keverjük.

    Összeállítás:

    A tésztát kettévágjuk, házi baracklekvárral lekenjük. A tallérokat megmártjuk a puncsos aromában, és rárakjuk a lekvárra. Erre rákenjük a citromos krém felét, majd betakarjuk a második lappal. Kicsit lenyomjuk, és lekenjük a maradék citromos krémmel.

    Hideg helyen min. 5 órát állni hagyjuk, majd felszeleteljük.

    Tipp:

    Videó: https://www.youtube.com/watch?v=vfiqSu2-D2I

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá