Citromkrémes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 ek édesítőszer (xilit)
  • 3 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • piros ételfesték

Krém:

  • 2 tojás
  • 2 ek liszt
  • 150 g cukor
  • 100 ml tej
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 150 g margarin
  • sárgabaracklekvár
  • piskóta tallér
  • puncs aroma

Elkészítése:

Tészta:

A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pár csepp ételfestéket, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan egybekeverjük. Zsírpapírra téve forró sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém:

A tojásokat, lisztet, tejet és a cukrot alaposan összekeverjük, majd közepes lángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet is. Végül a margarint is hozzáadjuk, és habosra keverjük.

Összeállítás:

A tésztát kettévágjuk, házi baracklekvárral lekenjük. A tallérokat megmártjuk a puncsos aromában, és rárakjuk a lekvárra. Erre rákenjük a citromos krém felét, majd betakarjuk a második lappal. Kicsit lenyomjuk, és lekenjük a maradék citromos krémmel.

Hideg helyen min. 5 órát állni hagyjuk, majd felszeleteljük.

Tipp:

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=vfiqSu2-D2I