Citrom szelet recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
Krém:
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- szilvalekvár
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel, a margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, ha kihűlt a puding összekeverjük a margarinos krémmel.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk. Az egyik lapot egy 20*30 cm-es lappá nyújtjuk és egy ekkora méretű tepsi hátulján 160 fokon kb 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. A másik három lappal is így járunk el.
Ha megsültek a lapok és kihűltek akkor egy lapot beteszünk a tepsibe, megkenjük lekvárral, erre tesszük a második lapot, erre simítjuk a citromos krémet, erre jön a harmadik lap, megkenjük lekvárral és befedjük a negyedik lappal. Porcukorral megszórjuk, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
Másnapra megpuhul és nagyon szépen lehet szeletelni. Enyhén savanykás sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »