Citrom szelet recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
Krém:
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- szilvalekvár
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel, a margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, ha kihűlt a puding összekeverjük a margarinos krémmel.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk. Az egyik lapot egy 20*30 cm-es lappá nyújtjuk és egy ekkora méretű tepsi hátulján 160 fokon kb 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. A másik három lappal is így járunk el.
Ha megsültek a lapok és kihűltek akkor egy lapot beteszünk a tepsibe, megkenjük lekvárral, erre tesszük a második lapot, erre simítjuk a citromos krémet, erre jön a harmadik lap, megkenjük lekvárral és befedjük a negyedik lappal. Porcukorral megszórjuk, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
Másnapra megpuhul és nagyon szépen lehet szeletelni. Enyhén savanykás sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »