Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ciprusi citromos pite recept

Ciprusi citromos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 15 dkg vaj (+ a formához)
    • 20 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 citrom reszelt héja és leve
    • 10 dkg durvára tört mandula
    • 15 dkg liszt

    Az öntethez:

    • 1,5 dl sovány tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3-4 tk méz
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát. Egy tálban elkeverjük a cukrot a puha vajjal, a tojások sárgájával, a citromok héjával és levével. A lisztet elkeverjük a mandulával, majd ezt is a citromos masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a citromos részbe forgatjuk.

    A tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 10 percig sütjük, majd 160 fokon tovább (kb 30-40 percig). Amíg sül a sütink, összekeverjük a mártás alapanyagait is.

    A kihűlt sütit porcukorral meghintve, a tejfölös mártással kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá