Ciprusi citromos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 15 dkg vaj (+ a formához)
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 3 citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg durvára tört mandula
  • 15 dkg liszt

Az öntethez:

  • 1,5 dl sovány tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3-4 tk méz
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát. Egy tálban elkeverjük a cukrot a puha vajjal, a tojások sárgájával, a citromok héjával és levével. A lisztet elkeverjük a mandulával, majd ezt is a citromos masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a citromos részbe forgatjuk.

A tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 10 percig sütjük, majd 160 fokon tovább (kb 30-40 percig). Amíg sül a sütink, összekeverjük a mártás alapanyagait is.

A kihűlt sütit porcukorral meghintve, a tejfölös mártással kínáljuk.