Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chokito szelet recept

Chokito szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • 10 dkg dió
    • 10 dkg mák
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 cs vanília puding
    • 5 dkg kakaó
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 10 dkg kakaó
    • 2 kk rum

    Elkészítése:

    4-4 tojásból kétféle piskótát készítek. Az egyik diós, a másik mákos legyen.

    A 4 tojás fehérjét és sárgáját kettéválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem. A sárgáját szintén 2 kanál cukorral habosra verem, hozzáadom a fehérjét, a fél csomag sütőport, a lisztet és a diót majd óvatosan összekeverem.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenem a piskóta tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütöm. A mákos piskótával hasonlóan járok el, de nem diót, hanem darált mákot adok hozzá.

    A kész piskótákat hűlni hagyom.

    Közben elkészítem a krémet. A vanília pudingot 3 dl vízzel csomómentesre keverem, majd sűrűsödésig kevergetem lassú tűzön.

    A 3 tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verem és a pudinghoz keverem. 1-2 percig kevergetve forralom. Kettéválasztom, a fele vaníliás marad, a másik felébe pedig kakaót szórok.

    Összeállítom a tésztát. A diós lapot alulra helyezem egy tortaformába, a vaníliás krémmel megkenem.

    A mákos piskótával lefedem, amire csokis krém kerül. Végül a maradék piskótákkal lefedem.

    A tetejét lesúlyozom és a hűtőben pihentetem 1 órán keresztül.

    A csokoládé öntetet elkészítem. A vajat felolvasztom, a lisztet hozzáadom és a tejjel felöntve felfőzöm, közben csomómentesre keverem. Végül a kakaót és a rumot is belekeverem.

    A lehűtött krémes piskótát felszeletelem, a csokiöntettel tálalom.

    Tipp:

    Én most nem cukrozatlan kakaóport használtam, ezért nem tettem több cukrot sem a krémbe, sem pedig az öntetbe. Dióval, mákkal lehet díszíteni a tálaláskor a süteményünket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá