Chokito szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 cs vanília puding
  • 5 dkg kakaó
  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg kakaó
  • 2 kk rum

Elkészítése:

4-4 tojásból kétféle piskótát készítek. Az egyik diós, a másik mákos legyen.

A 4 tojás fehérjét és sárgáját kettéválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem. A sárgáját szintén 2 kanál cukorral habosra verem, hozzáadom a fehérjét, a fél csomag sütőport, a lisztet és a diót majd óvatosan összekeverem.

Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenem a piskóta tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütöm. A mákos piskótával hasonlóan járok el, de nem diót, hanem darált mákot adok hozzá.

A kész piskótákat hűlni hagyom.

Közben elkészítem a krémet. A vanília pudingot 3 dl vízzel csomómentesre keverem, majd sűrűsödésig kevergetem lassú tűzön.

A 3 tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verem és a pudinghoz keverem. 1-2 percig kevergetve forralom. Kettéválasztom, a fele vaníliás marad, a másik felébe pedig kakaót szórok.

Összeállítom a tésztát. A diós lapot alulra helyezem egy tortaformába, a vaníliás krémmel megkenem.

A mákos piskótával lefedem, amire csokis krém kerül. Végül a maradék piskótákkal lefedem.

A tetejét lesúlyozom és a hűtőben pihentetem 1 órán keresztül.

A csokoládé öntetet elkészítem. A vajat felolvasztom, a lisztet hozzáadom és a tejjel felöntve felfőzöm, közben csomómentesre keverem. Végül a kakaót és a rumot is belekeverem.

A lehűtött krémes piskótát felszeletelem, a csokiöntettel tálalom.

Tipp:

Én most nem cukrozatlan kakaóport használtam, ezért nem tettem több cukrot sem a krémbe, sem pedig az öntetbe. Dióval, mákkal lehet díszíteni a tálaláskor a süteményünket.