Hozzávalók:
Elkészítése:
4-4 tojásból kétféle piskótát készítek. Az egyik diós, a másik mákos legyen.
A 4 tojás fehérjét és sárgáját kettéválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem. A sárgáját szintén 2 kanál cukorral habosra verem, hozzáadom a fehérjét, a fél csomag sütőport, a lisztet és a diót majd óvatosan összekeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenem a piskóta tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütöm. A mákos piskótával hasonlóan járok el, de nem diót, hanem darált mákot adok hozzá.
A kész piskótákat hűlni hagyom.
Közben elkészítem a krémet. A vanília pudingot 3 dl vízzel csomómentesre keverem, majd sűrűsödésig kevergetem lassú tűzön.
A 3 tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verem és a pudinghoz keverem. 1-2 percig kevergetve forralom. Kettéválasztom, a fele vaníliás marad, a másik felébe pedig kakaót szórok.
Összeállítom a tésztát. A diós lapot alulra helyezem egy tortaformába, a vaníliás krémmel megkenem.
A mákos piskótával lefedem, amire csokis krém kerül. Végül a maradék piskótákkal lefedem.
A tetejét lesúlyozom és a hűtőben pihentetem 1 órán keresztül.
A csokoládé öntetet elkészítem. A vajat felolvasztom, a lisztet hozzáadom és a tejjel felöntve felfőzöm, közben csomómentesre keverem. Végül a kakaót és a rumot is belekeverem.
A lehűtött krémes piskótát felszeletelem, a csokiöntettel tálalom.
Én most nem cukrozatlan kakaóport használtam, ezért nem tettem több cukrot sem a krémbe, sem pedig az öntetbe. Dióval, mákkal lehet díszíteni a tálaláskor a süteményünket.