Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cheesecake-brownie torta recept

Cheesecake-brownie torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg 60%-os étcsokoládé
    • 60 dkg barna cukor (kristály is jó)
    • 25 dkg vaj (nem margarin)
    • 18-20 dkg liszt
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 ek vanília aroma
    • 1-2 nagyobb csipet só

    A sajttorta réteghez:

    • 54 dkg mascarpone
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3-4 ek liszt
    • 1-2 ek vanília aroma
    • ízlés szerint cukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítem 180°C fokra. Egy lábast addig töltök vízzel, hogy a másik edény ne érjen bele, amit ráhelyezek, így nem ég meg a csoki. Gőz fölött elkezdem felolvasztani a csokit a vajjal és a sóval folyamatosan kevergetve. Amikor már sima állagú és szép fényes, leveszem kihűlni.

    Addig a tojásokat egy keverőtálba ütöm, hozzáadom a cukrot és halvány karamell színűre habosítom maximum fokozaton, egy mixerrel. Hozzáadom a vaníliát és elkeverem benne.

    A mascarponét habosra keverem a cukorral, a tojásokkal és a vaníliával. Vigyázni kell, nehogy kicsapódjon, ez körülbelül 1-2 perc maximum fokozatú keverés mixerrel. Egy csipet sót és a lisztet is hozzáadom, ezzel is elkeverem.

    Amikor a csoki már langyosra hűlt, közepes sugárban a tojásos-barna cukros keverékhez keverem maximum fokozaton. Ha szép sima és homogén a massza, mehet bele a liszt, azzal is szép simára kell keverni.

    Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntöm a csokis masszát. Ez 2 db 32 cm-es formában a legtökéletesebb. Kettéosztva a mascarpone krémet is elegyengetem mindkét tortácska tetején és a márványos hatás elérése végett, egy késsel vagy evőpálcikával, esetleg villával, csíkokat rajzolok bele össze-vissza.

    25-30 percig sütöm őket, illetve addig, amikor már a teteje szép aranybarna, de a közepe még remegős.

    1 evőkanál nyers és jó hideg mascarponéval tálalom, tökéletesen ellensúlyozza az édességét.

    Tipp:

    A barna cukor a legtökéletesebb hozzá, kiegészíti a brownie állagát a kissé karamellás, ragacsos textúrájával.
    Mascarpone helyett használható másféle krém is, én ezt preferálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá