Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cappuccinós torta recept

Cappuccinós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3 púpozott ek liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cappuccino por
    • 4 púpozott ek porcukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 1/4 tk sütőpor

    Öntethez:

    • 90 ml főzött kávé
    • 1 ek amaretto likőr
    • 1 tk cukor

    Krémhez:

    • 150 ml habtejszín
    • 150 g mascarpone (vagy krémsajt)
    • 3 ek porcukor
    • 1 púpozott tk zselatin
    • 1 tk vanília aroma
    • 4 ek cappuccino por
    • 1 tk kakaó

    Tetejére:

    • 50 g reszelt tejcsokoládé

    Elkészítése:

    Tészta elkészítése: A tojásfehérjékből és az 1 ek cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
    A tojások sárgáját a 3 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a cappuccinó port és a sütőport.
    A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához, és kivajazott, liszttel kihintett mikrózható formába öntjük.
    Mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegítéses programon 6,30 perc alatt megsütjük (vagy forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük). Hagyjuk alaposan kihűlni.

    Elkészítjük a kávés öntetet: a hideg kávéba keverjük a likőrt és a cukrot, majd rákanalazzuk a kihűlt tortára, és hagyjuk, hogy a piskóta magába szívja az öntetet.

    A krém elkészítése: 1-2 kanál forró vízben feloldjuk a zselatint.

    A habtejszínt felverjük a 3 ek cukorral és a vanília aromával. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cappuccinó port, a kakaót. Hozzáadjuk a mascarponét (vagy krémsajtot) és a feloldott zselatint. Alaposan átkeverjük a krémet.

    A piskóta tetejére rákenjük a cappuccinós krémet, majd a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
    Lehűtjük, és szeletekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá