Cappuccinós torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cappuccinós torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 púpozott ek liszt
  • 3 tojás
  • 2 ek cappuccino por
  • 4 púpozott ek porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1/4 tk sütőpor

Öntethez:

  • 90 ml főzött kávé
  • 1 ek amaretto likőr
  • 1 tk cukor

Krémhez:

  • 150 ml habtejszín
  • 150 g mascarpone (vagy krémsajt)
  • 3 ek porcukor
  • 1 púpozott tk zselatin
  • 1 tk vanília aroma
  • 4 ek cappuccino por
  • 1 tk kakaó

Tetejére:

  • 50 g reszelt tejcsokoládé

Elkészítése:

Tészta elkészítése: A tojásfehérjékből és az 1 ek cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
A tojások sárgáját a 3 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a cappuccinó port és a sütőport.
A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához, és kivajazott, liszttel kihintett mikrózható formába öntjük.
Mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegítéses programon 6,30 perc alatt megsütjük (vagy forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük). Hagyjuk alaposan kihűlni.

Elkészítjük a kávés öntetet: a hideg kávéba keverjük a likőrt és a cukrot, majd rákanalazzuk a kihűlt tortára, és hagyjuk, hogy a piskóta magába szívja az öntetet.

A krém elkészítése: 1-2 kanál forró vízben feloldjuk a zselatint.

A habtejszínt felverjük a 3 ek cukorral és a vanília aromával. Folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cappuccinó port, a kakaót. Hozzáadjuk a mascarponét (vagy krémsajtot) és a feloldott zselatint. Alaposan átkeverjük a krémet.

A piskóta tetejére rákenjük a cappuccinós krémet, majd a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
Lehűtjük, és szeletekre vágjuk.