Bukaresti tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 40 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 8 ek víz
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 30 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5-6 csepp zöld színű mandula aroma
- vagy zöld színű ételfesték
Sziruphoz:
- 6 ek cukor
- rum
- 4 dl víz
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg porcukor
- 3 ek kakaó
Elkészítés:
Piskóta készítése:
A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, kanalanként hozzáadagolva a vizet.
A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük kemény habnak, a tojássárgához hozzákeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a keményre vert habbal.
Előmelegített sütőben, 26 x 36 cm tepsiben 180 fokon megsütjük.
Kihűlés után három lapra szeljük.
Krém készítése:
A krémhez külön megfőzzük 3 dl tejben a csokis pudingot, a többi tejben a vaníliásat, melyet a végén mandulaaromával ízesítünk, színezünk.
Amíg hűlnek a pudingok, a vajat kikeverjük a porcukorral, megfelezzük, felébe a csoki pudingot, a másik felébe a zöld színűt keverjük.
Szirup készítése:
Vízben elkeverjük a hozzávalókat, amíg a cukor el nem olvad.
Összeállítás:
Egyik piskóta lapot tálcára helyezzük, megöntözzük a szirup harmadával, rákenjük a csokis krémet, ráemeljük a másik lapot, meglocsoljuk sziruppal, rákenjük a másik krémet. A legfelső lapnak is meglocsoljuk a vágott felületét, majd rátesszük a süteményre.
A tetejére a tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habnak, hozzákeverjük a kakaót, és szépen behúzzuk vele a süteményt. Tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


