Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bukaresti tészta recept

Bukaresti tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg cukor
    • 40 dkg liszt
    • 8 ek víz
    • 2 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 30 dkg vaj
    • 25 dkg cukor
    • 5-6 csepp zöld színű mandula aroma
    • vagy zöld színű ételfesték

    Sziruphoz:

    • 6 ek cukor
    • rum
    • 4 dl víz

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek kakaó

    Elkészítés:

    Piskóta készítése:

    A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, kanalanként hozzáadagolva a vizet.
    A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük kemény habnak, a tojássárgához hozzákeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a keményre vert habbal.
    Előmelegített sütőben, 26 x 36 cm tepsiben 180 fokon megsütjük.

    Kihűlés után három lapra szeljük.

    Krém készítése:

    A krémhez külön megfőzzük 3 dl tejben a csokis pudingot, a többi tejben a vaníliásat, melyet a végén mandulaaromával ízesítünk, színezünk.
    Amíg hűlnek a pudingok, a vajat kikeverjük a porcukorral, megfelezzük, felébe a csoki pudingot, a másik felébe a zöld színűt keverjük.

    Szirup készítése:

    Vízben elkeverjük a hozzávalókat, amíg a cukor el nem olvad.

    Összeállítás:

    Egyik piskóta lapot tálcára helyezzük, megöntözzük a szirup harmadával, rákenjük a csokis krémet, ráemeljük a másik lapot, meglocsoljuk sziruppal, rákenjük a másik krémet. A legfelső lapnak is meglocsoljuk a vágott felületét, majd rátesszük a süteményre.

    A tetejére a tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habnak, hozzákeverjük a kakaót, és szépen behúzzuk vele a süteményt. Tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá