Bukaresti tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 8 ek víz
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 30 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5-6 csepp zöld színű mandula aroma
- vagy zöld színű ételfesték
Sziruphoz:
- 6 ek cukor
- rum
- 4 dl víz
Tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 3 ek kakaó
Elkészítés:
Piskóta készítése:
A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, kanalanként hozzáadagolva a vizet.
A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük kemény habnak, a tojássárgához hozzákeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a keményre vert habbal.
Előmelegített sütőben, 26 x 36 cm tepsiben 180 fokon megsütjük.
Kihűlés után három lapra szeljük.
Krém készítése:
A krémhez külön megfőzzük 3 dl tejben a csokis pudingot, a többi tejben a vaníliásat, melyet a végén mandulaaromával ízesítünk, színezünk.
Amíg hűlnek a pudingok, a vajat kikeverjük a porcukorral, megfelezzük, felébe a csoki pudingot, a másik felébe a zöld színűt keverjük.
Szirup készítése:
Vízben elkeverjük a hozzávalókat, amíg a cukor el nem olvad.
Összeállítás:
Egyik piskóta lapot tálcára helyezzük, megöntözzük a szirup harmadával, rákenjük a csokis krémet, ráemeljük a másik lapot, meglocsoljuk sziruppal, rákenjük a másik krémet. A legfelső lapnak is meglocsoljuk a vágott felületét, majd rátesszük a süteményre.
A tetejére a tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habnak, hozzákeverjük a kakaót, és szépen behúzzuk vele a süteményt. Tetszés szerint díszítjük.