Bukaresti tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 8 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 8 ek víz
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5-6 csepp zöld színű mandula aroma
  • vagy zöld színű ételfesték

Sziruphoz:

  • 6 ek cukor
  • rum
  • 4 dl víz

Tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek kakaó

Elkészítés:

Piskóta készítése:

A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, kanalanként hozzáadagolva a vizet.
A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük kemény habnak, a tojássárgához hozzákeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a keményre vert habbal.
Előmelegített sütőben, 26 x 36 cm tepsiben 180 fokon megsütjük.

Kihűlés után három lapra szeljük.

Krém készítése:

A krémhez külön megfőzzük 3 dl tejben a csokis pudingot, a többi tejben a vaníliásat, melyet a végén mandulaaromával ízesítünk, színezünk.
Amíg hűlnek a pudingok, a vajat kikeverjük a porcukorral, megfelezzük, felébe a csoki pudingot, a másik felébe a zöld színűt keverjük.

Szirup készítése:

Vízben elkeverjük a hozzávalókat, amíg a cukor el nem olvad.

Összeállítás:

Egyik piskóta lapot tálcára helyezzük, megöntözzük a szirup harmadával, rákenjük a csokis krémet, ráemeljük a másik lapot, meglocsoljuk sziruppal, rákenjük a másik krémet. A legfelső lapnak is meglocsoljuk a vágott felületét, majd rátesszük a süteményre.

A tetejére a tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habnak, hozzákeverjük a kakaót, és szépen behúzzuk vele a süteményt. Tetszés szerint díszítjük.