Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Sziruphoz:
Tetejére:
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, kanalanként hozzáadagolva a vizet.
A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük kemény habnak, a tojássárgához hozzákeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a keményre vert habbal.
Előmelegített sütőben, 26 x 36 cm tepsiben 180 fokon megsütjük.
Kihűlés után három lapra szeljük.
A krémhez külön megfőzzük 3 dl tejben a csokis pudingot, a többi tejben a vaníliásat, melyet a végén mandulaaromával ízesítünk, színezünk.
Amíg hűlnek a pudingok, a vajat kikeverjük a porcukorral, megfelezzük, felébe a csoki pudingot, a másik felébe a zöld színűt keverjük.
Vízben elkeverjük a hozzávalókat, amíg a cukor el nem olvad.
Egyik piskóta lapot tálcára helyezzük, megöntözzük a szirup harmadával, rákenjük a csokis krémet, ráemeljük a másik lapot, meglocsoljuk sziruppal, rákenjük a másik krémet. A legfelső lapnak is meglocsoljuk a vágott felületét, majd rátesszük a süteményre.
A tetejére a tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habnak, hozzákeverjük a kakaót, és szépen behúzzuk vele a süteményt. Tetszés szerint díszítjük.