Bosnyák szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Első tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kristály cukor
- 10 dkg ráma margarin
- fél csomag sütőpor
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
Második tészta hozzávalói:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin (olvasztott)
- 5 dkg kristály cukor
- 8 dkg darált dió
Kenéshez:
- szilvalekvár
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
(Tepsi mérete: 20×36 cm)
Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tésztát.
A tésztát sűrűbb lekvárral nem túl vékonyan megkenjük.
A második tészta hozzávalóit is jól összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk és a lekváros tésztára ráhelyezzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.