Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bosnyák szelet recept

Bosnyák szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Első tészta hozzávalói:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg kristály cukor
    • 10 dkg ráma margarin
    • fél csomag sütőpor
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só

    Második tészta hozzávalói:

    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg  margarin (olvasztott)
    • 5 dkg kristály cukor
    • 8 dkg darált dió

    Kenéshez:

    • szilvalekvár

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:
    (Tepsi mérete: 20×36 cm)

    Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tésztát.

    A tésztát sűrűbb lekvárral nem túl vékonyan megkenjük.

    A második tészta hozzávalóit is jól összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk és a lekváros tésztára ráhelyezzük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

    A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá