Bosnyák szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Első tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristály cukor
  • 10 dkg ráma margarin
  • fél csomag sütőpor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Második tészta hozzávalói:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg  margarin (olvasztott)
  • 5 dkg kristály cukor
  • 8 dkg darált dió

Kenéshez:

  • szilvalekvár

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:
(Tepsi mérete: 20×36 cm)

Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tésztát.

A tésztát sűrűbb lekvárral nem túl vékonyan megkenjük.

A második tészta hozzávalóit is jól összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk és a lekváros tésztára ráhelyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.