Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bögrés mogyorós sütemény recept

Bögrés mogyorós sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 csésze liszt (150g)
    • 2 púpos kk sütőpor
    • 1 csésze darált török mogyoró (90g)
    • 0,5 csésze cukor (125g)
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 1 csésze tej (2,5dl)
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj
    • 1 marék durvára vágott török mogyoró

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral.

    Egy másik tálban a tojást simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.

    Hozzáadjuk a mogyorót, a sütőporos lisztet.

    A tejet fokozatosan adagolva simára keverjük.

    Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (20*30 cm) öntjük a kissé híg tésztát.

    180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 35 percig sütjük.

    Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Közben a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a kihűlt süti tetejére simítjuk.

    Egy marék mogyorót durvára vágunk, és rászórjuk.

    Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a csoki megszilárduljon.

    Tipp:

    Tavaly nagyon szépen termett a kertben a mogyoró bokor és eddig még szinte nem is használtam fel belőle. Mivel a diónk elfogyott, ezért a török mogyoró egy kevés részéből ezt a roppant egyszerű sütit sütöttem. A csésze mérete 2,5 dl, de azért lemértem az alapanyagokat is.
    Nem túl nagy adag, de remek befejezése egy finom ebédnek, ráadásul pár perc alatt összeállítható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá