Bögrés mogyorós sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bögrés mogyorós sütemény

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt (150g)
  • 2 púpos kk sütőpor
  • 1 csésze darált török mogyoró (90g)
  • 0,5 csésze cukor (125g)
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 csésze tej (2,5dl)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
  • 1 marék durvára vágott török mogyoró

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral.

Egy másik tálban a tojást simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.

Hozzáadjuk a mogyorót, a sütőporos lisztet.

A tejet fokozatosan adagolva simára keverjük.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (20*30 cm) öntjük a kissé híg tésztát.

180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 35 percig sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a kihűlt süti tetejére simítjuk.

Egy marék mogyorót durvára vágunk, és rászórjuk.

Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a csoki megszilárduljon.

Tipp:

Tavaly nagyon szépen termett a kertben a mogyoró bokor és eddig még szinte nem is használtam fel belőle. Mivel a diónk elfogyott, ezért a török mogyoró egy kevés részéből ezt a roppant egyszerű sütit sütöttem. A csésze mérete 2,5 dl, de azért lemértem az alapanyagokat is.
Nem túl nagy adag, de remek befejezése egy finom ebédnek, ráadásul pár perc alatt összeállítható.