Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
Egy másik tálban a tojást simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal.
Hozzáadjuk a mogyorót, a sütőporos lisztet.
A tejet fokozatosan adagolva simára keverjük.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (20*30 cm) öntjük a kissé híg tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 35 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a kihűlt süti tetejére simítjuk.
Egy marék mogyorót durvára vágunk, és rászórjuk.
Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk, hogy a csoki megszilárduljon.
Tavaly nagyon szépen termett a kertben a mogyoró bokor és eddig még szinte nem is használtam fel belőle. Mivel a diónk elfogyott, ezért a török mogyoró egy kevés részéből ezt a roppant egyszerű sütit sütöttem. A csésze mérete 2,5 dl, de azért lemértem az alapanyagokat is.
Nem túl nagy adag, de remek befejezése egy finom ebédnek, ráadásul pár perc alatt összeállítható.