Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bögrés-mákos meggyesen, vagy cseresznyésen recept

Bögrés-mákos meggyesen, vagy cseresznyésen
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Mércének a nagy joghurtos poharat használjuk.

    • 1 bögre teljes kiörlésű liszt
    • 1 bögre darált mák
    • 1 csomag sütőpor
    • fél bögre fruktóz vagy cukor
    • fél bögre olaj
    • 1 nagy doboz natur joghurt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipetnyi só
    • fahéj
    • 30 dkg magozott cseresznye vagy meggy

    Elkészítése:

    A lisztet, a mákot, a sütőport, a fahéjat és egy csipetnyi sót összekeverjük egy tálban.

    A tojásokat a fruktózzal, habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a lisztes keveréket.

    Egy közepes méretű (20×30 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát bele öntjük, elsimítjuk, majd a meggyet eloszlatjuk rajta.

    180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)

    Ha kihűlt porcukorral, vagy tejszínhabbal kínáljuk

    Tipp:

    Egy újság nyári számában találtam a receptet, egyszerű sütemény és nagyon ízlett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá