Bögrés-mákos meggyesen, vagy cseresznyésen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mércének a nagy joghurtos poharat használjuk.
- 1 bögre teljes kiörlésű liszt
- 1 bögre darált mák
- 1 csomag sütőpor
- fél bögre fruktóz vagy cukor
- fél bögre olaj
- 1 nagy doboz natur joghurt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipetnyi só
- fahéj
- 30 dkg magozott cseresznye vagy meggy
Elkészítése:
A lisztet, a mákot, a sütőport, a fahéjat és egy csipetnyi sót összekeverjük egy tálban.
A tojásokat a fruktózzal, habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a lisztes keveréket.
Egy közepes méretű (20×30 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát bele öntjük, elsimítjuk, majd a meggyet eloszlatjuk rajta.
180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
Ha kihűlt porcukorral, vagy tejszínhabbal kínáljuk
Tipp:
Egy újság nyári számában találtam a receptet, egyszerű sütemény és nagyon ízlett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »