Bögrés-mákos meggyesen, vagy cseresznyésen recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Mércének a nagy joghurtos poharat használjuk.
- 1 bögre teljes kiörlésű liszt
- 1 bögre darált mák
- 1 csomag sütőpor
- fél bögre fruktóz vagy cukor
- fél bögre olaj
- 1 nagy doboz natur joghurt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipetnyi só
- fahéj
- 30 dkg magozott cseresznye vagy meggy
Elkészítése:
A lisztet, a mákot, a sütőport, a fahéjat és egy csipetnyi sót összekeverjük egy tálban.
A tojásokat a fruktózzal, habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a lisztes keveréket.
Egy közepes méretű (20×30 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát bele öntjük, elsimítjuk, majd a meggyet eloszlatjuk rajta.
180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
Ha kihűlt porcukorral, vagy tejszínhabbal kínáljuk
Tipp:
Egy újság nyári számában találtam a receptet, egyszerű sütemény és nagyon ízlett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.