Bögrés-mákos meggyesen, vagy cseresznyésen

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bögrés-mákos meggyesen, vagy cseresznyésen

Hozzávalók:

Mércének a nagy joghurtos poharat használjuk.

  • 1 bögre teljes kiörlésű liszt
  • 1 bögre darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • fél bögre fruktóz vagy cukor
  • fél bögre olaj
  • 1 nagy doboz natur joghurt
  • 3 tojás
  • 1 csipetnyi só
  • fahéj
  • 30 dkg magozott cseresznye vagy meggy

Elkészítése:

A lisztet, a mákot, a sütőport, a fahéjat és egy csipetnyi sót összekeverjük egy tálban.

A tojásokat a fruktózzal, habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a lisztes keveréket.

Egy közepes méretű (20×30 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát bele öntjük, elsimítjuk, majd a meggyet eloszlatjuk rajta.

180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)

Ha kihűlt porcukorral, vagy tejszínhabbal kínáljuk

Tipp:

Egy újság nyári számában találtam a receptet, egyszerű sütemény és nagyon ízlett.