Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bögrés mákos-meggyes kevert sütemény recept

Bögrés mákos-meggyes kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    1 bögre= 3 dl

    • 1 bögre finomliszt (200 g)
    • 1 tasak sütőpor
    • 1/2 kk. őrölt fahéj
    • 1 csipet só
    • 1 bögre darált mák
    • 100 g lágy vaj
    • 1 bögre finomított kristálycukor (250 g)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 bögre tej (3 dl)
    • 3 ek. meggylekvár

    A tetejére:

    • 1 üveg magozott meggy

    Elkészítése:

    A lisztet, a mákot, a sütőport ,a narancs reszelt héját, a fahéjat és egy csipet sót összekeverünk.

    A tojásokat a cukorral, a vajjal, a lekvárral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet és az összekevert száraz anyagokat is.

    Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát bele öntjük, elsimítjuk,  1 teáskanál morzsával megszórjuk, majd a meggyet elszervírozzuk rajta.

    190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá