Bögrés mákos-meggyes kevert sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
1 bögre= 3 dl
- 1 bögre finomliszt (200 g)
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 bögre darált mák
- 100 g lágy vaj
- 1 bögre finomított kristálycukor (250 g)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 1 bögre tej (3 dl)
- 3 ek. meggylekvár
A tetejére:
- 1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
A lisztet, a mákot, a sütőport ,a narancs reszelt héját, a fahéjat és egy csipet sót összekeverünk.
A tojásokat a cukorral, a vajjal, a lekvárral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet és az összekevert száraz anyagokat is.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát bele öntjük, elsimítjuk, 1 teáskanál morzsával megszórjuk, majd a meggyet elszervírozzuk rajta.
190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.