Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzavirág palacsintatésztában recept

Bodzavirág palacsintatésztában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 db bodzavirág
    • liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tejszín
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • 1 tk porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.

    Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

    Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajban a virágok). Végül mindkét felét süssük szép pirosra. (Sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.)

    Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá