Bodzavirág palacsintatésztában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 db bodzavirág
  • liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 tk porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.

Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajban a virágok). Végül mindkét felét süssük szép pirosra. (Sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön.)

Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.