Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodros Kata recept

Bodros Kata
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél cs sütőpor
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg dió vagy darált mák
    • 15 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve
    • lekvár

    Elkészítése:
    A lisztet, a zsírt, a tojás sárgákat, a sütőport és a cukrot annyi tejjel összegyúrjuk, hogy a tészta ne ragadjon, nyújtható legyen. Elosztjuk a tésztát 2/3-ad, 1/3-ad arányba. A nagyobbik tésztát egy nagyobb tepsibe nyújtjuk, megkenjük a lekvárral. A fehérjéket 15 dkg cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a mákot vagy a diót. Rákenjük a lekváros lapra, majd a félretett tésztát ráreszeljük. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Még melegen meghinthetjük porcukorral.

    Tipp:

    Ha a maradék tésztát hűtőbe tesszük könnyebb lesz lereszelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá