Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci szelet recept

Boci szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Kakaós tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg darált mogyoró
    • 15 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 3 ek holland kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Túrós részhez:

    • 50 dkg (darabos) túró
    • 20 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 púpos ek tejföl
    • 5 dkg búzadara

    A tetejére:

    • 30 dkg magozott megy és cseresznye vagy más gyümölcs

    Sztori:

    HahoPihénél bóklászva találtam a Boci szelet receptjét. Nem éppen bánatomra, de képtelen vagyok betartani pontosan egy receptet, így ez az én módosított változatom.

    Elkészítése:

    Legelőször a túrót összekevertem a hozzávalókkal és félretettem. Az eredeti receptben nem szerepel tejföl, és ha krémtúrót használok nem tettem volna bele, de ez a rendes darabos túró megkívánta.

    A tésztához a tojások sárgáját különválasztom a fehérjétől és a fehérjét kemény habbá verem gépi habverővel, pár percre félreteszem míg összekeverem a többit. A kakaós tésztához először a tojássárgákat összekevertem a cukorral, majd az olaj és a tej után a száraz anyagokat is hozzákevertem. Amikor ez kész, óvatosan hozzákeverem a felvert fehérjét.

    Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszek és alulra a kakaós tésztát öntöm, majd kanállal foltokban beleteszem a túrós krémet, és tényleg olyan mint egy magyar tarka boci háta! A végén a gyümölcsöket is beleszórom, hogy mindenhová jusson egy kevés.

    Tipp:

    Én először mindig a tojásfehérjét verem kemény habbá, mert akkor nem kell mosogatnom a másik rész kikeverése előtt, de utána gyorsan készítem is a sárgájához hozzákeverendőket, hogy ne essen össze a hab egy hosszas várakozásban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá