Bellini szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- 3 ek cukor
- 2 ek étkezési keményítő
- 1,5 tk sütőpor
Töltelékhez:
- kb 3,5 doboz őszibarack befőtt
- 1/2 kg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 3,5 dkg instant zselatin
Zseléhez:
- 3,5 darab őszibarack
- 2 dl őszibaracklé
- 1 dl víz
- 2 evőkanál étkzési zselatin
- 2 evőkanál cukor
- ostyarvirág a díszítéshez
Elkészítése:
A tojásokat a robotgép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt keményre felverjük. A liszthez hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport. A lisztes keveréket a tojáshoz szitáljuk és csomómentesre keverjük. A masszát egy 20*30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a túrót a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, a cukorral és a pépesített barackbefőttel jól összekeverjük, majd az instant zselatint a tejszínbe keverjük és kemény habbá verjük. Ha kész, akkor óvatosan a túróhoz keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük és hűtőbe tesszük, amíg a zselét elkészítjük.
A zseléhez a barackot pépesítjük, majd vízben feloldjuk a zselatint, a cukrot hozzáöntjük és addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Langyosra hűtjük és az őszibarack sziruphoz keverjük. Végül a lehűtött túrókrémre öntjük és elkenjük a tetején.
Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és ostyavirágokkal díszítjük.