Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli kelesztés nélkül recept

Bejgli kelesztés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
95 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    6 rúdhoz

    Tészta:

    • 4 dl tejföl
    • 25 dkg sertészsír
    • 4+1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 2 kk só
    • 10 dkg élesztő
    • 120 dkg liszt

    Máktöltelék (3 rúdhoz):

    • 60 dkg darált mák
    • 30 dkg cukor
    • 2,5 dl víz
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola
    • 1 kk fahéj

    Diótöltelék (3 rúdhoz):

    • 60 dkg dió
    • 30 dkg cukor
    • 2,5 dl víz
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola
    • 1 kk őrölt szegfűszeg

    Elkészítése:

    A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a mákhoz a fahéjat, a dióhoz pedig a szegfűszeget és elkeverem.

    A vizet felforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem és megvárom amíg kihűl.

    A tésztához a tejfölt, a zsírt, a 4 tojást a cukorral és a sóval összekeverem, belemorzsolom az élesztőt és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek. 6 részre osztom.

    Kinyújtom a cipókat és hármat megtöltök mákkal, hármat dióval.

    A rövidebb oldalán a széleit ráhajtom, majd a hosszabbik oldalánál feltekerem, tepsibe helyezem, megkenem felvert tojással, az oldalát és a tetejét megszurkálom villával és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

    Megvártam amíg kihűl, utána szeleteltem.

    Tipp:

    Amit nem használunk fel azonnal, műanyag fóliába csomagolva, hűvös helyen tárolva, hosszabb ideig eltartható, mivel nem tartalmaz tejet.

    Nézd meg videón is:

    A bejgli kelesztés nélkül kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 381 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 40 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá