Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi krémes recept

Bécsi krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg mirelit leveles tészta

    A zseléhez:

    • 1 tasak piros tortazselé (11 g)
    • 15 dkg ribizli
    • 250 ml víz
    • 5 dkg cukor

    A krémhez:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 3 vaníliás cukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 2,5 habtejszín
    • 5 dl tej

    A mázhoz:

    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 ek. citromlé

    Továbbá:

    • 36×30 cm-es tepsi

    Elkészítése:

    A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. Ketté vágjuk és 2 db tepsi nagyságú lapra nyújtjuk.

    A tepsit vízzel kiöblítjük, de a vizet nem töröljük le a tepsiről. A tésztát a tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon.

    A két lapot egyenként 200 fokra melegített sütőben 15 percen belül megsütjük. A lapokat hosszában ketté vágjuk, így négy lapunk lesz. A felső lapnak a legszebbiket kiválasszuk, erre kerül a máz.

    A máz elkészítése:

    A tojásfehérjét a cukorral ás a citromlével felverjük elektromos mixerrel. A tésztalapra simítjuk, hagyjuk megszáradni és forró vízbe mártott késsel 12 db 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.

    A zselé elkészítése:

    A tortazselét a vízzel, vagy gyümölcslével, cukorral és a ribizlivel összeforraljuk. Hagyjuk egy picit állni és az alsó lapra tesszük, hagyjuk megdermedni.

    Krém készítése:

    A krémhez a tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.

    A tojássárgáját a liszttel, a 6 dkg cukorral, a vaníliás cukrokkal, a tejszínnel és fele tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzá adjuk. Felfőzzük és addig kevergetjük, amíg a lábastól el nem válik.

    Tűzről lehúzzuk, majd a tojáshabot apránként hozzá keverjük. Visszatesszük a lángra és kézi habverővel 1 percen belül simára keverjük. A krémet elfelezzük.

    Összeállítás:

    A zselés felületre kerül a 2. sima lap, erre tesszük a fele krémet, majd újból a sima lap és a maradék krém.

    A mázas négyzet lapocskákkal kirakjuk és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

    A felső lapok mentén, vízbe mártott késsel felszeleteljük.

    Tipp:

    Lajos Mari Házi süteményes könyvéből készítettem. Annyi a változás, hogy nem keményítővel készítettem a krémet. Ribizli zselém nem volt ,e helyett házilag készítettem.

    Nagyon finom!

    Jó étvágyat hozzá! Bő 60 perc alatt készen van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá