Bécsi krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit leveles tészta
A zseléhez:
- 1 tasak piros tortazselé (11 g)
- 15 dkg ribizli
- 250 ml víz
- 5 dkg cukor
A krémhez:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 3 vaníliás cukor
- 10 dkg finomliszt
- 2,5 habtejszín
- 5 dl tej
A mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek. citromlé
Továbbá:
- 36×30 cm-es tepsi
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. Ketté vágjuk és 2 db tepsi nagyságú lapra nyújtjuk.
A tepsit vízzel kiöblítjük, de a vizet nem töröljük le a tepsiről. A tésztát a tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon.
A két lapot egyenként 200 fokra melegített sütőben 15 percen belül megsütjük. A lapokat hosszában ketté vágjuk, így négy lapunk lesz. A felső lapnak a legszebbiket kiválasszuk, erre kerül a máz.
A máz elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral ás a citromlével felverjük elektromos mixerrel. A tésztalapra simítjuk, hagyjuk megszáradni és forró vízbe mártott késsel 12 db 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.
A zselé elkészítése:
A tortazselét a vízzel, vagy gyümölcslével, cukorral és a ribizlivel összeforraljuk. Hagyjuk egy picit állni és az alsó lapra tesszük, hagyjuk megdermedni.
Krém készítése:
A krémhez a tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a liszttel, a 6 dkg cukorral, a vaníliás cukrokkal, a tejszínnel és fele tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzá adjuk. Felfőzzük és addig kevergetjük, amíg a lábastól el nem válik.
Tűzről lehúzzuk, majd a tojáshabot apránként hozzá keverjük. Visszatesszük a lángra és kézi habverővel 1 percen belül simára keverjük. A krémet elfelezzük.
Összeállítás:
A zselés felületre kerül a 2. sima lap, erre tesszük a fele krémet, majd újból a sima lap és a maradék krém.
A mázas négyzet lapocskákkal kirakjuk és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
A felső lapok mentén, vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tipp:
Lajos Mari Házi süteményes könyvéből készítettem. Annyi a változás, hogy nem keményítővel készítettem a krémet. Ribizli zselém nem volt ,e helyett házilag készítettem.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá! Bő 60 perc alatt készen van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »