Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bazsalikomos-mustáros csirke saslik salátaágyon recept

Bazsalikomos-mustáros csirke saslik salátaágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkecomb- vagy csirkemell filé
    • 10 dkg szeletel kolozsvári szalonna
    • 1 cukkini kockára vágva
    • 4 koktélparadicsom
    • 1 tv paprika
    • 1 kápia paprika
    • 3 apró lila hagyma
    • 4 csiperke gomba

    A páchoz:

    • 10 – 15 friss bazsalikom levél aprítva
    • 4 ek – magos – mustár
    • 7 ek. olaj
    • 2 csipet só
    • frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A csirkehúst felkockázom, átmosom hideg vízzel.

    A pác hozzávalóit összekeverem és jó alaposan beleforgatom a húst. Az összes zöldséget megmosom, felkockázom, egy tálba teszem, sózom, borsozom.

    A saslik pálcikára tűzöm a húst és a zöldségeket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, mellérakom a megmaradt zöldséget, meglocsolom olajjal, lefedem alufóliával és 30 percre 200 fokos sütőbe teszem.

    Fél óra után leveszem az alufóliát és további 30 perc alatt készre sütöm.

    Saláta ágyon, a párolt zöldségekkel tálalom.

    Jó étvágyat! :)

    Tipp:

    Grillen elkészítve a legfinomabb!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá