Bazsalikomos-mustáros csirke saslik salátaágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb- vagy csirkemell filé
  • 10 dkg szeletel kolozsvári szalonna
  • 1 cukkini kockára vágva
  • 4 koktélparadicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 kápia paprika
  • 3 apró lila hagyma
  • 4 csiperke gomba

A páchoz:

  • 10 – 15 friss bazsalikom levél aprítva
  • 4 ek – magos – mustár
  • 7 ek. olaj
  • 2 csipet só
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A csirkehúst felkockázom, átmosom hideg vízzel.

A pác hozzávalóit összekeverem és jó alaposan beleforgatom a húst. Az összes zöldséget megmosom, felkockázom, egy tálba teszem, sózom, borsozom.

A saslik pálcikára tűzöm a húst és a zöldségeket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, mellérakom a megmaradt zöldséget, meglocsolom olajjal, lefedem alufóliával és 30 percre 200 fokos sütőbe teszem.

Fél óra után leveszem az alufóliát és további 30 perc alatt készre sütöm.

Saláta ágyon, a párolt zöldségekkel tálalom.

Jó étvágyat! :)

Tipp:

Grillen elkészítve a legfinomabb!