Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baszk túrótorta csokoládéöntettel recept

Baszk túrótorta csokoládéöntettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tortárhoz:

    • 500 g túró
    • 400 g krémsajt
    • 500 ml habtejszín
    • 160 g xilit (96 g CH)
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 g tk. tönkölybúza liszt (25,56 g CH)

    Kb. 650 ml öntethez:

    • 300 ml tej (12 g CH)
    • 40 g xilit (24 g CH)
    • 100 g 74 %-os étcsokoládé (32 g CH)
    • 150 ml cukormentes habtejszín
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 g holland kakaópor (2,8 g CH)
    • 15 zabpehelyliszt (10,21 g CH)
    • vanília aroma
    • rum aroma / rum

    Elkészítése:

    Először a tortát készítjük el. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk először a lisztet, majd az áttört túrót, a krémsajtot és végül a tejszínt. (Én belereszeltem egy citrom héját és kevés vanília aromát is adtam hozzá.)

    Az keveréket sütőpapírral bélelt formába (26 cm) öntjük és betesszük a sütőbe. Akkor jó, ha a közepe még remeg, amikor kivesszük a sütőből én ehhez 25 percig sütöttem, majd mivel a széle már szépen megpirult, letakartam alufóliával és még 40 percig hagytam a sütőben. Nagyon szép magasra felemelkedik, egészen a forma pereméig. Akkor jó, ha még remeg, amikor kivesszük a sütőből.

    Az öntethez egy kisebb tálban a cukrot, a kakaót, a lisztet, fél dl hideg tejet és a tojások sárgáját habverővel simára keverjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az előzőkhöz keverjük.

    A maradék tejet a vaníliával felforraljuk, majd kis lángon tovább főzve kis adagokban, folyamatok kevergetés mellett (a habverővel) hozzáadjuk a csokoládés keveréket. Még egy két percig tovább főzzük és tovább kevergetjük, hogy teljesen homogén legyen. (Semmi esetre sem forraljuk!

    A tűzről levéve még tovább keverjük és hozzáadjuk a rumot, majd ismét csak kis adagokban az idő közben kemény habbá vert habtejszínt.

    Kihűlés közben szépen besűrűsödik.

    A tortát kihűlés után szeleteljük és az öntettel kínáljuk. Én a képen kevés szeletelt földimogyoróval szórtam meg.

    Tipp:

    Akkor igazán finom, ha a torta és az öntet is pihent már egy kicsit a hűtőben.
    Az öntetet idénygyümölcsből is készíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá