Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Báránytorta recept

Báránytorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál víz
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • pici citromé

    Krémhez:

    • 250 ml tej
    • 2 csapottkanál liszt
    • 1 kanál cukor
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • citromlé vagy rumaroma(ki hogy szereti)

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját habosra kavarom a hideg vízzel,hozzáadom a lisztet, a citrom levét, és  a legvégén a tojások kemény habját.

    A Bárányformát kizsírozom beletöltöm a tésztát és 150 fokon kb 30 perc alatt megsül (tűpróba)

    Közben elkészítem a krémet:

    A tej felét a 2 kanál cukorral főni teszem, a lisztet csomómentesre kavarom a tej másik felével, mikor a tej forr, akkor folytonos kavarás mellett beleeresztem a lisztes tejet, és addig főzöm míg jó kemény lesz. Hagyom kihűlni.

    A vajat habosra keverem a porcukorral, és apránként belekeverem a kihűlt pépbe.

    Miután kihűlt, hosszába kettévágom és megtöltöm krémmel, a többi krémmel bevonom a báránykát és tetszés szerint díszítem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá