Barackos-joghurt torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek liszt
Krém:
- 500 ml növényi habalap
- 1 kisdobozos natúr vagy barackos joghurt
- 1 doboz barackkonzerv (leve is)
- 15 dkg zselatin
Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét 6 kanál cukorral majdnem teljesen kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet és a sütőport. Közepes sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
A krémhez 250 ml habalapot kemény habbá verünk, közben hozzáadjuk a joghurtot és 1,5 dl baracklében elkészített zselatint. A barackot felkockázzuk és a krémbe keverjük, majd megtöltjük vele a lapokat. Ízlés szerint porcukrot tehetünk még bele, bár a habalap eleve édesített.
Körbe a maradék habalapból készült habbal díszítjük.
A képen látható házi fondanttal lett burkolva, melynek a receptjét itt találod!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.