Barackos-joghurt torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek  liszt

Krém:

  • 500 ml növényi habalap
  • 1 kisdobozos natúr vagy barackos joghurt
  • 1 doboz barackkonzerv (leve is)
  • 15 dkg zselatin

Elkészítése:

A 6 tojás fehérjét 6 kanál cukorral majdnem teljesen kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet és a sütőport. Közepes sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.

A krémhez 250 ml habalapot kemény habbá verünk, közben hozzáadjuk a joghurtot és 1,5 dl baracklében elkészített zselatint. A barackot felkockázzuk és a krémbe keverjük, majd megtöltjük vele a lapokat. Ízlés szerint porcukrot tehetünk még bele, bár a habalap eleve édesített.
Körbe a maradék habalapból készült habbal díszítjük.

A képen látható házi fondanttal lett burkolva, melynek a receptjét itt találod!