Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos csokoládés lepény recept

Barackos csokoládés lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 8 db szép nagy sárgabarack
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg mandulaforgács

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet, a keményítőt, a citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd lazán a tojáshabba dolgozzuk egy habkártya segítségével.

    Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és a tetejére sorban lisztbe mártott felezett barackokat rakunk magházzal lefelé.

    Megszórjuk mandulaforgáccsal, majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A tepsi mérete 20×30-as.

    A kihűlt süteményen a barackkrátereket olvasztott csokoládéval megtöltjük. Ha már megdermed a kész sütemény, akkor négyzetekre vágjuk, úgy hogy a szeletek közepén legyen a csokoládés barack.

    Tipp:

    Saját receptem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá