Barackos csokoládés lepény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 db szép nagy sárgabarack
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg mandulaforgács
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet, a keményítőt, a citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd lazán a tojáshabba dolgozzuk egy habkártya segítségével.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és a tetejére sorban lisztbe mártott felezett barackokat rakunk magházzal lefelé.
Megszórjuk mandulaforgáccsal, majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A tepsi mérete 20×30-as.
A kihűlt süteményen a barackkrátereket olvasztott csokoládéval megtöltjük. Ha már megdermed a kész sütemény, akkor négyzetekre vágjuk, úgy hogy a szeletek közepén legyen a csokoládés barack.
Tipp:
Saját receptem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.