Barackos csokoládés lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barackos csokoládés lepény

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 db szép nagy sárgabarack
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg mandulaforgács

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet, a keményítőt, a citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd lazán a tojáshabba dolgozzuk egy habkártya segítségével.

Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és a tetejére sorban lisztbe mártott felezett barackokat rakunk magházzal lefelé.

Megszórjuk mandulaforgáccsal, majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A tepsi mérete 20×30-as.

A kihűlt süteményen a barackkrátereket olvasztott csokoládéval megtöltjük. Ha már megdermed a kész sütemény, akkor négyzetekre vágjuk, úgy hogy a szeletek közepén legyen a csokoládés barack.

Tipp:

Saját receptem.