Barack mag recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 db margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30dkg porcukor
- 2 dl tej
Töltelék:
- 10dkg margarin
- 2 ek kakaó
- 30 dkg porcukor
- 2 ek baracklekvár
- 0.5dl rum , vagy aroma
- a tészta golyók kikapart belseje
Festéshez:
- Piros és zöld ételszínezék
Elkészítése: A margarinnal a tejet, a porcukrot és a tojások sárgáját összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a margarinos masszához. Jól összekeverjük, majd 2 óra hosszáig pihenni hagyjuk. A pihent, diónyi gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Szép világosra sütjük. Amikor megsült a kettévágjuk, és kikaparjuk a közepét. A kikapart piskótát egy edénybe rakjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóját is. Jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a tésztát. Két félből összeragasztunk egy egészet, majd ételszínezékkel az egyik felét pirosra, a másikat zöldre festjük.
Tipp:
Nagyon finom és mutatós sütemény!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.