Banános, zabpelyhes keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 banán (meghámozva)
- 12 ek apró szemű zabpehely
- 50-60 gramm 80 %-os kakaótartalmú csoki
- néhány szem mogyoró vagy dió
- néhány csepp frissen facsart citromlé
- vaj vagy olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A banánt megpucoljuk, felkarikázzuk, meglocsoljuk a citromlével, majd villával pépessé törjük.
A csokit apró darabokra vágjuk.
Hozzáadjuk a banánhoz a zabpelyhet, közben villával összedolgozzuk. Jól formázható masszát kell kapni, majd hozzáadjuk a felaprított csokitis.
Egy sütőpapírt zsiradékkal bekenünk, kis halmokat készítünk a masszából és kissé lelapítjuk. Közepükbe egy szem mogyorót vagy diót teszünk.
Légkeveréses sütőben 175 fokon 15-20 alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Készítsünk édességet a gyerekek részére egészségesebb alapanyagból. Természeten egy finom kávé kísérője is lehet ez a zabpelyhes keksz. Pillanatok alatt elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










