Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baklava recept

Baklava
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25-30 dkg olvasztott vaj
    • 40 dkg darált dió
    • 1 teáskanál fahéj
    • 0,5 bögre cukor (120 g)
    • 70 dkg réteslap

    Szirup:

    • 3 bögre cukor (720g )
    • 1,5 bögre víz
    • fahéj, citromhéj
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    Megolvasztjuk a vajat, kihűtjük. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.

    Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, aljára réteslapot teszünk, megkenjük olvasztott vajjal, majd még egy réteslapot teszünk rá. Még 8 db lappal megismételjük.

    A diós keveréket bőségesen rászórjuk (kb a felét). Folytassuk a lapok és a töltelék rétegezését. Réteslap kerüljön a tetejére, amit jól meglocsolunk vajjal.

    Hosszában csíkokra vágjuk a tepsiben. 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasba tesszük és felforraljuk.

    Kisebb lángon főzzük kb. 10-15 percig. A megsült sütire ráöntjük a szirupot.

    A baklava kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 440 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 55 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá