Baklava

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg olvasztott vaj
  • 40 dkg darált dió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0,5 bögre cukor (120 g)
  • 70 dkg réteslap

Szirup:

  • 3 bögre cukor (720g )
  • 1,5 bögre víz
  • fahéj, citromhéj
  • 1 ek méz

Elkészítése:

Megolvasztjuk a vajat, kihűtjük. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, aljára réteslapot teszünk, megkenjük olvasztott vajjal, majd még egy réteslapot teszünk rá. Még 8 db lappal megismételjük.

A diós keveréket bőségesen rászórjuk (kb a felét). Folytassuk a lapok és a töltelék rétegezését. Réteslap kerüljön a tetejére, amit jól meglocsolunk vajjal.

Hosszában csíkokra vágjuk a tepsiben. 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. A sziruphoz a hozzávalókat egy lábasba tesszük és felforraljuk.

Kisebb lángon főzzük kb. 10-15 percig. A megsült sütire ráöntjük a szirupot.